Vijf intensieve cursusdagen aan de Pizza Academy. Veel technieken geleerd, her maken van direct deeg, het verschil met het maken van Biga en Polish en de techniek voor het bereiden van een Pinsa Romana wat een kunst op zich is aangezien de hydratatie meer dan 70% is.

 

Vooral de wijze van bewerken, bewaren en de temperatuur beheersing zijn van groot belang wil je de kwaliteit naar een hoger plan tillen. Ook het inzicht in de verschillende meelsoorten was een openbaring. Daar waar de meesten alleen de kennis hadden van “direct deeg” en het gebruik van tipo 00 bleek dat er veel meer variaties en combinaties mogelijk zijn zoals mengsels van Tipo 00 met tipo 1 of 2 die allen een ander effect/deeg opleveren. Ook het verschil van Pizza Napolitana of de Romeinse versie zijn van belang willen we straks de juiste keuze maken voor welke variant wij gaan.

 

Vijf dagen intensief trainen met gelijkgestemden waren leerzame momenten. Technieken werden gedeeld maar ook waar ze vooral tegenaan liepen of wat niet lukte. Onder de supervisie van Meester Pizzaiolo Marcel hebben we veel geleerd. Inmiddels een aantal dagen mogen meelopen/(stage) bij La Grotta in Bergen op Zoom. Inmiddels ook al afspraken gemaakt met mijn Pizza Academy maatje Annemieke om ook bij haar een paar dagen mee te gaan lopen. Annemieke is als startende ondernemer in Bergen Noord Holland aan de slag gegaan en weet zeker dat ik van haar en hetgeen waar zij vooral tegenaan is gelopen (c.q. de “do’s and don’ts) veel kan leren.